Groen en Heem

Groen & Heem

Meldingen

Meldingen en klachten met betrekking tot uw omgeving

Regelmatig krijgt Groen en Heem meldingen van leden en betrokken burgers over diverse zaken zoals wildcrossen, illegaal brommen op het fietspad, geluidsoverlast, stank, afvalstortingen en allerlei andere overlast voor ons milieu, natuur en cultuurhistorisch erfgoed.

Het is belangrijk dat je als burger melding maakt van deze overlast bij de gemeente, de politie of de terreinbeheerder. De praktijk leert ons dat handhaving vaak gepaard gaat met beperkte capaciteit van opsporingsambtenaren (BOA’s) en politie. Daarom wordt er vaak pas gereageerd wanneer meerdere mensen deze overlast melden.

Gemeente Valkenswaard: via de app “MijnGemeente” (daar kun je ook meldingen doen voor de gemeenten: Bergeijk, Heeze-Leende en Cranendonck)
of als je de app niet wilt dan kan het via de website van de gemeente: Melding via website gemeente Valkenswaard


Voor Bergeijk kun je hier terecht: Melding via website van de gemeente Bergeijk

Voor Heeze-Leende klik je hier.

Voor Cranendonck klik je hier.

De zon gaat onder door een dicht bos.

Gemeente Waalre: Melding via Website Gemeente Waalre

Milieuklachtencentrale ODZOB (Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant: Milieuklachtencentrale.nl

Politie: Melding via Website Politie

Graag ontvangen wij een kopie van je melding zodat we de registraties met genoemde instanties kunnen vergelijken en controleren. Je kunt de kopie van je melding naar info@groenenheem.nl zenden.

Let op dat na het melden van je klacht bij de juiste instantie het soms lang kan duren voordat je melding verwerkt wordt. Neem daarom altijd na verloop van tijd, wanneer je geen reactie hebt ontvangen, nogmaals contact op met de betrokken instantie om te vragen naar de status van je melding!

Groen en Heem is te bereiken op info@groenenheem.nl
en via Postbus 567 5550 AN Valkenswaard